Shirley House

The project involved re-cladding an existing eight storey 1960’s office block, the existing asbestos lined curtain wall system to meet Part L Building Regulations Requirements.

The cladding system comprised hollow aluminium composite panels with a polyurethane insulated core. The external louvre system was introduced to provide solar shading and reduce thermal gain. The louvre system comprised hollow aluminium blades fixed to the vertical mullions and fixed back to the facade at each floor level.

 

In order to avoid cold bridging, the curtain wall system had to be offset from the slab edge. This was achieved by designing a bracket system that could be easily fixed to the slab edge. Sufficient adjustment to overcome the existing slab edge tolerances had to be allowed for.

  • Project Cost £3 million
  • Images Fluid Structures