Part of the MLM Group

Ockendon Road

Fluid have been involved in the renovation of a Victorian townhouse in London’s Canonbury neighbourhood, to create a bright and open interior intended to recreate the spaciousness of a converted warehouse.

The terraced property built in the 1860s had previously been subdivided into two flats, but its new owners asked APA Architects to reinstate the original internal arrangement and make the most of its large dimensions. This renovation brought the scale and light of warehouse living to a traditional London townhouse.

Large scale glazing was added to the rear of the building to open up the previously dingy lower levels to the garden and allow natural light to penetrate deep into the internal spaces. The kitchen’s concrete floor matches that of the terrace, enhancing the sense of continuity between the internal and external areas. A five-metre-long frameless glass roof was also added above the staircase to introduce daylight into the circulation areas, and filter down to the levels below.

  • Project Cost £500,000
  • Architect APA Architects
  • Images APA Architects