Cumnor House School

Fluid Structures were appointed to act as structural engineers for the design of a new CDT Studio at Cumnor House School, at Daneshill in Sussex.

  • Project Cost £0.5 million
  • Architect Marcus Beale Architects
  • Images Marcus Peel

This new two storey teaching block adopts a timber vernacular with cladding sympathetic to its rural setting in the Weald, utilises passive natural ventilation, and enjoys the low carbon benefits offered by wood.

The building is constructed with a structural timber superstructure on reinforced concrete foundations. A glazed timber framed walkway adjoins the long East elevation facing on to the centre of the campus.

The completed building, formally named ‘The Hovels’ strengthens the existing junior school campus, which provides facilities for approximately 400 children.

The project was completed on time and to a tight budget for a very satisfied client.